Gary Anderson heeft voor eigen publiek een succesvolle rentree gemaakt op het dartscircuit. ‘The Flying Scotsman’ was met 6-1 te sterk voor zijn protegé Chris Dobey.

Na zijn verloren finale op de Champions League of Darts in september, liet Anderson zich niet meer zien op de dartstoernooien. Van onwennigheid was echter geen sprake, want Anderson maakte veel indruk tegen de Engelsman.

De Schot gooide een gemiddelde van ruim 103, had een finishpercentage van 75 procent en wierp drie finishes boven de honderd. Anderson nam een 5-0 voorsprong na de eerste sessie, waarna Dobey via dubbel 10 de eer wist te redden. De tweevoudig wereldkampioen gooide vervolgens 101 uit om de kwartfinale te bereiken ten koste van de Engelsman.

Bij de laatste acht speelt Anderson tegen Gerwyn Price. De Welshman won met 6-5 van Corey Cadby na een aantrekkelijke wedstrijd. Het niveau was niet altijd goed, maar de verbale strijd tussen het tweetal vergoedde veel.

Gewonnen legs en goede scores werden met luid gejuich ontvangen, wat weer leidde tot lichte irritatie bij de tegenstander. Na elf legs was Price echter het koelbloedigst toen hij een 14-darter in het bord vuurde voor een 6-5 overwinning op de Australiër.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek