Gary Anderson wist zondagmiddag als eerste speler een plek bij de laatste zestien van de Grand Slam of Darts veilig te stellen. De Schot gooide een gemiddelde van bijna 112 tijdens zijn 5-1 overwinning op Berry van Peer.

De tweevoudig wereldkampioen opende met finishes vanaf 90, 72 en 63 om een 3-0 voorsprong te pakken, waarna Van Peer via dubbel 11 op het scorebord wist te komen. Met een 76 finish en een 13-darter wist Anderson de wedstrijd professioneel uit te darten.

Na afloop ging het vooral over de problemen van Van Peer, die wederom veel last had van darteritus. De Nederlander kon op medelijden van zijn Schotse tegenstander rekenen.

”Ik ben natuurlijk blij om door te zijn, maar het was zwaar om Berry zo te zien worstelen met zichzelf”, zei Anderson na afloop. ”Het is een jonge gozer die zijn uiterste best doet, dus dit moet moeilijk zijn voor hem.”

”Ik moest proberen mijn concentratie te behouden en dat lukte best aardig. Ik heb echter nog een wedstrijd te gaan en moet gefocust blijven, want ik wil de poule afsluiten als groepswinnaar.”

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek