Gary Anderson heeft de verkiezing ‘Speler van de Maand – Maart 2018’ gewonnen. ‘The Flying Scotsman’ kreeg 33 procent van de uitgebrachte stemmen voor zijn geleverde prestaties in maart.

Michael van Gerwen eindigde op de tweede plaats met 27 procent. Corey Cadby, die afgelopen maand zijn eerste ranking TV-finale haalde, werd door 21 procent van onze bezoekers gekozen tot beste speler in maart. James Wade kon op negentien procent van de stemmen rekenen.

Anderson won afgelopen maand het grootste toernooi. Onder bizarre omstandigheden bleek ‘The Flying Scotsman’ de sterkste op de UK Open. Het toernooi werd vanwege slechte weersomstandigheden in het Verenigd Koninkrijk achter gesloten deuren gespeeld.

Het deerde de tweevoudig wereldkampioen weinig. Via zeges op Robert Rickwood (10-3), Ricky Evans (10-3) en Jermaine Wattimena (10-6) werd de laatste zestien gehaald. Op de slotdag van de UK Open gooide Anderson zich naar zijn eerste major-titel in twee jaar tijd door ook van Rob Cross, David Pallett en Corey Cadby te winnen.

In de Premier League Darts bleef Anderson in maart ongeslagen. De nummer vier van de wereldranglijst won twee duels en speelde tweemaal gelijk.

Chris Dean/PDC

Foto: Chris Dean/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek