Dankzij een finaleplaats en een titel heeft Gary Anderson de koppositie overgenomen op de Players Championship Order of Merit. De Schot won 16,000 pond aan prijzengeld afgelopen weekend en steeg daardoor van plek vijf naar de eerste plaats.

Michael van Gerwen zakte daardoor een plaats en staat nu op de vijfde positie. ‘Mighty Mike’ kwam niet in actie tijdens Players Championship 13 & 14 en won zodoende geen prijzengeld.

Vincent van der Voort steeg met stip op de ranglijst. ‘Fast Vinnie’ verruilt de 67ste plek voor de veertigste plaats. Van der Voort bereikte afgelopen weekend eenmaal de derde ronde en één keer de kwartfinale. Benito van de Pas (27), Raymond van Barneveld (32), Jimmy Hendriks (33), Jermaine Wattimena (38), Jelle Klaasen (39), Jan Dekker (47), Christian Kist (54) en Dirk van Duijvenbode (59) staan momenteel ook in de top-64.

Wanneer de 22 Players Championship-toernooien gespeeld zijn, wordt er gekeken naar de 64 spelers die het meeste prijzengeld gewonnen hebben op deze evenementen. De top-64 van de Players Championship Order of Merit plaatst zich voor de Players Championship Finals in Minehead. De komende vijf maanden worden er nog acht Players Championships gespeeld.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek