Kyle Anderson heeft voor de tweede keer dit jaar de halve finale van een televisietoernooi bereikt. De Australiër was met 10-7 te sterk voor Mensur Suljovic.

‘The Original’ is bezig aan een sterke tweede seizoenshelft, met onder meer zijn eerste Pro Tour-zege en zijn verrassende overwinning op de Auckland Darts Masters. Dat Anderson daar veel vertrouwen uit geput heeft, was te zien in zijn partij tegen Suljovic.

Nadat de Oostenrijker de eerste leg had gewonnen, nam Anderson het initiatief over met een 11-darter en een 83 check-out voor een 3-1 voorsprong. In de achtste leg redde Anderson zichzelf door met een 116 finish op 5-3 te komen, terwijl Suljovic op tops stond te wachten voor de gelijkmaker.

Via dubbel 2 kwam de Australiër op 6-3, waarna ‘The Gentle’ dankzij drie ijzersterke legs terug wist te komen tot 6-6. Met een 130 finish voor een 12-darter brak Anderson echter direct weer terug, om vervolgens met een 15-darter zijn eigen leg te houden voor 8-6.

Dit gaatje wist Suljovic niet meer te dichten. De winnaar van de Champions League of Darts verkleinde de achterstand nog wel naar 8-7, maar zag Anderson de twee daaropvolgende legs pakken voor de overwinning. In de halve finale wacht Anderson nog een lastige kluif; hij treft Michael van Gerwen bij de laatste vier.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek