Door de coronacrisis zijn veel toernooien naar later op het jaar verhuisd. Gary Anderson twijfelt echter of er dit seizoen nog veel gaat gespeeld worden.

Met twee kleine kinderen in huis weet Anderson zich wel bezig te houden. “Samen met mijn vrouwen geven we de kinderen thuis les, al moet ik zeggen dat mijn vrouw daar veel geduldiger in is dan mezelf. Daarnaast doe ik allerhande klusjes in huis en tuin die we de voorbije maanden en jaren telkens hebben uitgesteld. Ik heb zelfs nog geen tijd gehad om te gaan vissen, zo druk is het”, aldus Anderson in gesprek met Phil Barrs.

Na een mindere periode vorig jaar begon Anderson eindelijk weer naar zijn beste vorm toe te groeien. “Ik zat zeker nog niet aan mijn topvorm, maar het ging elke week beter en beter, ik had stilaan weer een goed gevoel aan het bord. Eerlijk gezegd twijfel ik er sterk aan of ik die vorm later dit jaar ga kunnen tonen op toernooien. Ongeveer alles is naar het najaar verhuisd maar door deze coronacrisis zou dit wel eens een volledig verloren jaar kunnen worden.”

Ondertussen zet ‘The Flying Scotsman’ zich ook in voor het goede doel. “Binnenkort kunnen de mensen gezichtsmaskers kopen met mijn afbeelding op. De opbrengst gaat volledig naar de NHS (Britse gezondheidsdienst, red.).”

Tags:

Author: Bram Coenen