Gary Anderson en Gerwyn Price staan vrijdagavond voor het eerst sinds hun veelbesproken Grand Slam-finale tegenover elkaar op het dartspodium.

De Schot en de Welshman treffen elkaar in de kwartfinale van de US Darts Masters. Price won donderdag in de eerste ronde met 6-4 van Gary Mawson, terwijl Anderson de zege pakte tegen Elliot Milk.

Anderson was na zijn overwinning opgelucht met plaatsing voor de laatste acht tijdens het World Series-toernooi in Las Vegas. ”Het was een tijdje geleden dat ik mijn laatste wedstrijd speelde. Ik was wat nerveus en speelde wisselvallig. Daarnaast speelde Elliot (Milk, red.) goed. Ik ben blij dat ik mij er doorheen heb gevochten.”

De tweevoudig wereldkampioen beseft dat zijn niveau een tandje omhoog moet wanneer hij het opneemt tegen Price in de kwartfinale. ”Gerwyn is goed in vorm, dus ik moet zeker beter spelen dan in mijn eerste ronde. Ik mis wat ritme, maar ik moet hard aan het werk vrijdag. Het wordt een belangrijke dag.”

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld, format en het uitzendschema.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek