Na twee wereldtitels op rij moest Gary Anderson op het WK Darts 2017 de hoofdprijs aan Michael van Gerwen laten. De Schot werd in de finale met 7-3 verslagen door de Nederlander, die daarmee ook zijn tweede wereldkampioenschap won.

Anderson wil de Sid Waddell Trophy dus graag weer terug hebben. De Schot bekent in een interview met de PDC dat hij de beker graag van Michael af wil pakken, ondanks dat hij de afgelopen maanden beter heeft geslapen dan ooit.

”Dit toernooi is alles. Als je iedereen vraagt op welk toernooi ze willen staan, dan krijg je hetzelfde antwoord. Michael pakte de beker van mij af en nu wil ik bij hem hetzelfde doen.

”Toen Michael mij verslagen had, heb ik beter geslapen dan ooit. De druk was van mijn schouders gevallen, maar na een paar maanden besefte ik dat ik die beker toch graag weer terug wil en dat ga ik proberen te doen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek