Gary Anderson is de zevende speler ooit die tien of meer grote televisietoernooien gewonnen heeft. De Schot won afgelopen weekend op de UK Open zijn tiende major.

De tweevoudig wereldkampioen won vier grote toernooien bij de BDO. Anderson won tweemaal de Zuiderduin Masters en was één keer de beste op de International Darts League en World Darts Trophy. Bij de PDC heeft Anderson nu zes majors gewonnen.

In 2011 had de huidige nummer vier van de wereld voor het eerst succes. Hij won de Premier League, hetgeen Anderson in 2015 nog eens deed. De 47-jarige Schot pakte tweemaal de eindzege op een toernooi in Minehead. In 2014 op de Players Championship Finals en nu dus tijdens de UK Open. Tussendoor won Anderson ook nog eens twee wereldtitels in Londen.

Hij deelt de zesde plek nu met John Lowe, die in het verleden ook tien majors op zijn naam wist te schrijven. Eric Bristow (24) Raymond van Barneveld (21) en Trina Gulliver (18) staan op plek drie, vier en vijf.

Het is geen verrassing dat Phil Taylor de koppositie inneemt. De 16-voudig wereldkampioen won in totaal 77 grote toernooien. Michael van Gerwen is zijn naaste belager. ‘Mighty Mike’ staat met 28 titels nog wel mijlenver achter ‘The Power’.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek