Gary Anderson was in opperbeste stemming na het winnen van de World Cup of Darts met Schotland. Samen met Peter Wright versloeg hij Ierland in de finale.

De Ieren William O’Connor en Steve Lennon hadden op weg naar de finale gestunt tegen Engeland, Oostenrijk en Nederland. Anderson en Wright lieten het niet zover komen en wonnen met 3-1 in de finale. Anderson maakte zodoende dus een geslaagde rentree op een televisietoernooi, nadat hij door blessures een streep moest zetten door deelname aan de Premier League Darts.

”Ik wist niet wat ik van mezelf kon verwachten toen ik hierheen ging. Maar dit is natuurlijk goed voor het vertrouwen”, zei Anderson na afloop tegen de PDC. Hij deelde ook meteen een compliment uit aan verliezend finalist Ierland. ”Zij waren fantastisch in de halve finale (tegen Nederland, red.). Ierland heeft een goed toernooi gespeeld.”

De tweevoudig wereldkampioen was ook tevreden met zijn eigen prestaties tijdens de World Cup of Darts. ”Het is nog niet honderd procent, maar het gaat de goede kant op. Op de belangrijke momenten waren wij sterk.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek