Gary Anderson plaatste zich met gemak voor de knock-outfase van de Grand Slam of Darts. ‘The Flying Scotsman’ won ook zijn derde poulewedstrijd na een 5-1 zege op Steve Hine. De tweevoudig wereldkampioen is in de tweede ronde de komende tegenstander van Wesley Harms.

Hine wierp een 108 finish in de derde leg, maar keek een leg later tegen een 3-1 achterstand aan. ‘The Muffin Man’ kreeg drie kansen om de achterstand te verkleinen naar 3-2, maar miste deze mogelijkheden. Anderson wierp vervolgens 70 uit en pakte een leg later de overwinning via dubbel 8.

”Ik ben erg blij met deze overwinning. Zeker omdat ik nog nooit ben uitgeschakeld in de poulefase van de Grand Slam, dat is een mooi record om te hebben. Alles gaat redelijk tot nu toe”, zei de Schot na afloop.

”Dit is een toernooi die ik graag speel, wellicht is het zelfs mijn favoriete toernooi. Het zou dus fantastisch zijn om de Grand Slam te winnen, maar er is nog een lange weg te gaan.”

Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld op de Grand Slam. Via deze link is nog meer informatie te vinden over dit toernooi.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek