Lisa Ashton maakte afgelopen weekend haar debuut op de PDC Pro Tour. De viervoudig ex-wereldkampioene bij de BDO wist op het tweede Players Championship meteen ook haar eerste zege te boeken.

Op het eerste Players Championship ging ze er meteen in de eerste ronde uit, op dag twee volgde de eerste zege tegen de Duitser Christian Bunse. Toch wil Ashton dat er niet teveel de focus wordt gelegd op het feit dat zij de eerste vrouw ooit is met een Tour Card. “Ik wil eigenlijk gewoon Lisa Ashton de speelster zijn, zonder al die commotie. Het feit dat ik een vrouw ben zou eigenlijk geen rol mogen spelen bij winst of verlies”, stelt ze tegen de Britse krant The Guardian.

Toch beseft Ashton ook dat sommige mensen nog steeds argwanend kijken naar vrouwen die tegen mannen gooien. “Ik heb al regelmatig ervaren dat mannen het moeilijk hebben om tegen een vrouw te verliezen. Het bezorgt hen extra druk om tegen een vrouw te spelen, hopelijk kan ik daar dit jaar veel van profiteren,” zegt ze met een kwinkslag.

Naast Ashton gooide ook Fallon Sherrock recent hoge ogen met haar prestaties op het WK en kwalificatie voor de UK Open. “Ik heb het vrouwendarten enorm zien evolueren de laatste jaren, het was gewoon een logische, volgende stap dat één van ons een Tour Card zou veroveren. Naast Sherrock, Suzuki en mezelf staat er nog aardig wat talent klaar om door te breken. Het zou overigens prachtig zijn wanneer Fallon en ik mekaar treffen op de UK Open.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Bram Coenen