Lisa Ashton schreef zondag geschiedenis door als eerste vrouw ooit via de Q-School een PDC Tour Card te winnen. Negen punten was nipt voldoende voor een plek in de benodigde top-12.

De viervoudig wereldkampioene bij de dames zat zondag lang in onzekerheid, nadat zij zelf al in de eerste ronde was uitgeschakeld. Doordat concurrenten niet profiteerden van haar verlies, bleek Ashton aan haar goede resultaten van donderdag (laatste 32) en vrijdag (halve finale) genoeg te hebben.

”Ik ben zo blij dat ik eindelijk mijn Tour Card heb”, zei Ashton in gesprek met de PDC. ”Ik was de hele dag aan het wachten en bereken of ik hem al binnen had. Uiteindelijk kon ik er niet meer tegen en zei ik dat iemand mij het maar moest vertellen.”

”Het was een geweldig moment toen ik hoorde dat de Tour Card binnen was. Ik ga zoveel mogelijk toernooien spelen en mijn uiterste best doen. Ik had niet blijer kunnen zijn en ga proberen mijn dromen nog verder uit te breiden.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek