Lisa Ashton geldt al jarenlang als één van de beste vrouwelijke darters ter wereld. De afgelopen vijf jaar wist zij zelfs vier keer het WK voor dames te winnen.

Dit jaar gloort echter ook deelname aan het wereldkampioenschap bij de PDC voor ‘The Lancashire Rose’. De profbond maakte onlangs bekend twee plekken in het deelnemersveld in te ruimen voor dames. Ashton rekent zichzelf echter nog niet rijk en weigert hardop te spreken over deelname aan het PDC WK.

”Ik zou dolgraag op het PDC WK willen spelen. Echter wil ik een persoonlijke teleurstelling voorkomen, voor het geval het toch niet doorgaat. Ik wil er nog niet te veel aan denken, totdat alles alles zwart op wit staat.”

De 47-jarige dartster uit Bolton heeft in het verleden vaker op het PDC-circuit gespeeld. Ze deed in 2017 regelmatig mee op de Challenge Tour, het tweede niveau bij de profbond. De regels voor deelname aan dit circuit werden begin dit seizoen aangescherpt, waardoor Ashton niet meer kon deelnemen.

”Ik had graag vaker meegedaan”, zegt ze daarover. ”Het is een kans om mijn spel nog verder te verbeteren. De Challenge Tour gaf mij de mogelijkheid om tegen sterke darters te spelen, daar was niks op tegen.”

Elk jaar gaan er steeds weer stemmen op om vrouwelijke darters uit te nodigen voor de Grand Slam of Darts. Aan dit toernooi doen spelers van zowel de PDC als de BDO mee. In het verleden hebben Stacy Bromberg, Tricia Wright, Anastasia Dobromyslova en Francis Hoenselaar meegedaan aan de Grand Slam of Darts. Ashton ziet deelname aan het toernooi in Wolverhampton ook wel zitten.

”Ik denk dat veel fans deelname van vrouwen aan de Grand Slam zouden toejuichen. Ik zou er ook graag aan mee willen doen. Misschien is het ook een idee om een Grand Slam of Darts voor vrouwen te creëren.

David Gill/DG Media

Foto: David Gill/DG Media

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek