Lisa Ashton werd afgelopen zondag de eerste vrouw ooit die via de Q-School aan een Tour Card voor het PDC-circuit wist te komen.

Ze had aan negen punten nipt genoeg om in de top twaalf van de Q-School Order of Merit te eindigen. Reden voor een groot feest zou je denken, echter wilde Ashton niets liever dan naar huis gaan, zo vertelde ze aan Telegraph Sport.

”Mijn familie vroeg mij wat ik wilde doen om het te vieren. Ik zei toen dat ik gewoon naar huis wilde gaan voor een bakkie thee”, zei de 49-jarige Engelse.

”Het was allemaal zo stressvol. Ik wilde gewoon een kopje thee om tot rust te komen. Ik kwam thuis en mijn familie kwam toen op bezoek. We besloten om Chinees te bestellen en gezamenlijk een bakkie thee te doen. Maar die thee smaakte wel als champagne voor mij.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek