Lisa Ashton gaat zaterdagavond haar zesde WK-finale spelen bij de dames. Haar record in voorgaande finales is sterk: vier winst en één verloren.

De Engelse stond tijdens het gehele toernooi nog geen set af. Paula Jacklin en Corrine Hammond werden zelfs zonder legverlies verslagen. Tussendoor boekte Ashton een zwaarbevochten zege (tweemaal 3-2) op Lorraine Winstanley.

In de eindstrijd wacht een clash met regerend wereldkampioene Mikuru Suzuki, die haar vorig jaar in de eerste ronde versloeg. The Lancashire Rose denkt dat haar niveau nog omhoog moet om kans te maken op een vijfde wereldtitel bij de vrouwen.

”Ik ben een stap dichterbij mijn vijfde wereldtitel”, zei Ashton na haar zege op Hammond. ”Ik ben blij met een finaleplek, maar weet dat mijn niveau nog omhoog moet.”

”Mijn niveau is gaandeweg het toernooi al iets beter geworden. Maar ik moet nog steeds verbeteren om mijn topvorm te halen. Hopelijk kan ik die vorm in de finale laten zien.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek