Lisa Ashton is dolgelukkig met haar nieuwe status als PDC Tour Card-houder. The Lancashire Rose won afgelopen weekend een Tour Card op de Q-School.

Daarmee werd Ashton de eerste vrouw ooit die daarin slaagde. De Engelse mag in 2020 en 2021 deelnemen op het Pro Tour-circuit, waar zij kan spelen tegen de beste darters ter wereld.

”Ik ben zo trots op mezelf. Ik had niet blijer kunnen zijn. Deze prestatie is ongelofelijk”, vertelt de viervoudig wereldkampioene bij de dames in gesprek met Sky Sports News.

”Dat ik nu tegen de beste mannen ter wereld mag spelen is geweldig. Ik weet dat het harde werk nu begint en hopelijk kan ik mezelf nog meer kansen verschaffen.”

”Dit opent veel deuren voor mij, deelname aan meer toernooien. Ik wil niet enkel als opvulling dienen. Hopelijk kan ik mij meten met de rest en goed tegenstand bieden.”

De Tour Card voor Ashton zorgt opnieuw voor aandacht voor het damesdarts, nadat Fallon Sherrock vorige maand twee wedstrijden won op het WK Darts bij de PDC.

Volgens de 49-jarige dartster uit Bolton is dit nog maar het begin. ”De mogelijkheden voor vrouwen zijn nooit beter geweest dan nu. Vrouwen worden beter en deze prestaties laten zien dat de dames zich langzaam ontwikkelen. Hopelijk volgen er nog meer”, zo besloot Ashton.

Tags:

Author: Pieter Verbeek