Nathan Aspinall zette vrijdag een prima wedstrijd neer in de eerste ronde van de European Darts Grand Prix. ‘The Asp’ versloeg Kim Viljanen met 6-1 dankzij een gemiddelde van 103.

De UK Open-kampioen speelt zaterdagavond in de tweede ronde tegen Max Hopp. Aspinall en de Duitser hebben een verleden samen, want zij speelden in 2015 tegen elkaar in de finale van het jeugd-WK. Die werd gewonnen door Hopp en dus heeft de Engelsman wat goed te maken.

”Het was een pittige loting, maar ik zat er meteen goed in en heb goed gespeeld”, zei de darter uit Stockport na zijn zege op Viljanen. ”Ik voelde mij erg comfortabel op het podium.”

Aspinall blikte vervolgens vooruit op zijn ontmoeting tegen Hopp. ”Hij won van mij in de finale van het jeugdwereldkampioenschap, dus ik neem graag revanche in zijn thuisland. Als ik mijn eigen spelletje speel, dan ga ik winnen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek