Nathan Aspinall en Jonny Clayton hebben zich bij Gary Anderson en Jelle Klaasen gevoegd in de finalegroep van de PDC Home Tour.

Anderson en Klaasen kwamen woensdag door de eerste groep met halvefinalisten. Donderdagavond stond de tweede halve finale op het programma. Clayton en Aspinall hielden Rob Cross en Joe Cullen op het nippertje uit de finale van de PDC Home Tour. Vrijdagavond strijden de vier finalisten om de eindzege van het digitale PDC-toernooi.

Na vier duels stonden de halvefinalisten in de tweede groep allemaal op één zege. Cullen versloeg Cross, maar ging onderuit tegen Clayton. Aspinall was te sterk voor Clayton, maar moest zelf zijn meerdere erkennen in Cross.

De laatste twee partijen van deze groep waren directe knockout-wedstrijden. Aspinall meldde zich in de finalegroep door Cullen met 6-5 te verslaan. Vervolgens maakte Clayton de poule compleet door met 6-1 te zegevieren in zijn duel tegen Cross.

Alles over de PDC Home Tour kunt u hier vinden, waaronder informatie over het speelschema, alle uitslagen en uitleg over de opzet van dit digitale toernooi.

Spelers filmen hun wedstrijden met een webcam of een camera, waarvan de beelden worden doorgezet naar een stream. Op deze manier kunnen tegenstanders en fans controleren of de scores wel eerlijk worden doorgegeven.

Alle wedstrijden zijn gratis te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor dient men wel een account aan te maken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint dagelijks om 20:30 uur.

Daarnaast zijn alle tussenstanden te volgen via DartConnect. Via deze website zijn ook alle wedstrijdstatistieken terug te vinden.

Speelschema PDC Home Tour

Donderdag 4 juni
Groep 2 (halve finale)

Rob Cross (91.55) 4-6 (99.33) Joe Cullen
Nathan Aspinall (106.7) 6-5 (100.24) Jonny Clayton
Joe Cullen (89.68) 5-6 (90.5) Jonny Clayton
Rob Cross (107.53) 6-5 (104.82) Nathan Aspinall
Nathan Aspinall (97.3) 6-5 (92.54) Joe Cullen
Jonny Clayton (97.01) 6-1 (92.75) Rob Cross

Tags: , , , ,

Author: Pieter Verbeek