Nathan Aspinall en Joe Cullen zijn donderdagavond sterk begonnen aan hun poule in de tweede halve finale van de PDC Home Tour.

Cullen rekende af met voormalig wereldkampioen Rob Cross (6-4). Vooral scorend was The Rockstar op dreef. De Engelsman wierp liefst zeven 180’ers, maar zette ook een keurig finishpercentage van veertig procent neer.

Aspinall won na een beslissende leg van Jonny Clayton. Deze partij was ook van hoog niveau. The Asp wierp 106.7 gemiddeld, tegenover 100.2 voor Clayton. In de elfde leg gooide Aspinall een knappe 12-darter met een 121 finish om zijn eerste punten te pakken.

De nummers één en twee van elke groep plaatsen zich voor de zogenoemde kampioengroep. Op vrijdag 5 juni strijden de vier overgebleven spelers om de titel.

Alles over de PDC Home Tour kunt u hier vinden, waaronder informatie over het speelschema, alle uitslagen en uitleg over de opzet van dit digitale toernooi.

Spelers filmen hun wedstrijden met een webcam of een camera, waarvan de beelden worden doorgezet naar een stream. Op deze manier kunnen tegenstanders en fans controleren of de scores wel eerlijk worden doorgegeven.

Alle wedstrijden zijn gratis te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor dient men wel een account aan te maken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint dagelijks om 20:30 uur.

Daarnaast zijn alle tussenstanden te volgen via DartConnect. Via deze website zijn ook alle wedstrijdstatistieken terug te vinden.

Speelschema PDC Home Tour

Donderdag 4 juni
Groep 2 (halve finale)

Rob Cross (91.55) 4-6 (99.33) Joe Cullen
Nathan Aspinall (106.70) 6-5 (100.24) Jonny Clayton
Joe Cullen v Jonny Clayton
Rob Cross v Nathan Aspinall
Nathan Aspinall v Joe Cullen
Jonny Clayton v Rob Cross

Tags: , , , ,

Author: Pieter Verbeek