Het leven van Nathan Aspinall veranderde compleet, nadat hij vorig jaar verrassend de halve finales haalde op het WK Darts in Londen. Dit jaar hoopt The Asp nog een ronde verder te komen.

Het verhaal is inmiddels bijna bekend. Aspinall had vorig jaar geen geld meer en dacht aan stoppen. Plots won de Engelsman een Pro Tour-toernooi en vervolgens volgde zijn sprookjesavontuur in Alexandra Palace.

Na een zege op Geert Nentjes, versloeg hij Gerwyn Price in de tweede ronde na een 0-2 achterstand. Daarna moesten ook Kyle Anderson, Devon Petersen en Brendan Dolan het hoofd buigen voor de darter uit dartsbolwerk Stockport. Aspinall kijkt met plezier terug op zijn verrichtingen op het vorige wereldkampioenschap.

”Ik heb een paar mooie herinneringen aan vorig jaar”, zegt de UK Open-kampioen in gesprek met de PDC. ”Hopelijk kan ik dit jaar relaxter aan het toernooi beginnen en nog iets verder komen.”

”Ik heb bewezen dat je met hard werken, toewijding en geloven in jezelf een heel eind kunt komen in de dartswereld. Dat is iets wat ik altijd heb gedaan. Ik had niet verwacht dat ik al zo vroeg in mijn carrière zoveel succes zou hebben. Maar nu ik dat eenmaal op zak heb, moet ik daar op voort bouwen.”

Zijn UK Open-titel in maart gaf Aspinall nog een bevestiging dat hij inmiddels tot de beste spelers ter wereld behoort. ”Ik weet hoe goed ik ben en de fans zien dat ook. Zij geloven dat ik één van de beste darters ter wereld ben. Dus dan doe ik zeker iets goed.”

Doe mee aan het WK Darts Spel en win minimaal 5.000 euro aan prijzen met een eerste prijs van 2.500 euro! Of doe mee aan het GRATIS WK Darts Spel en win 100 euro aan prijzen!

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek