Nathan Aspinall werd vrijdagavond de winnaar van de PDC Home Tour. The Asp won alle duels in de finalegroep en mocht deze bijzondere titel aan zijn palmares toevoegen.

Aspinall begon de finaleavond met een 6-3 overwinning op Jelle Klaasen, die vervolgens ook verloor van Jonny Clayton. Daarmee was zijn kans voor de eindzege ook verkeken. The Cobra ging tevens onderuit tegen Gary Anderson, waardoor hij als vierde eindigde in deze groep.

Doorslaggevend was de partij tussen The Asp en Anderson. De Schot had in dit duel een 3-1 voorsprong, maar zag zijn Engelse opponent vervolgens een onnavolgbare versnelling plaatsen. Dankzij drie 13-darters en een 11-darter ging de winst met 6-5 naar Aspinall. De voormalig UK Open-kampioen versloeg daarna Clayton met 6-4 om de titel te pakken.

De Engelsman vertelde na afloop genoten te hebben van zijn deelname aan het digitale PDC-toernooi. ”Ik hoop dat de fans ervan genoten hebben in deze moeilijke tijd. Ik heb er zelf volledig van genoten en heb het ook nog gewonnen. Het kan niet beter voor mij.”

”Tevens wil ik de PDC bedanken voor het opzetten van een briljant toernooi. Veel mensen waren sceptisch aan het begin, maar iedereen vond het leuk om te doen.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek