Nathan Aspinall hoopt zich donderdagavond opnieuw op een goede manier te laten zien tijdens zijn debuut in de Premier League Darts. ‘The Asp’ is in Nottingham de vervanger van Gary Anderson.

De Engelsman dankt zijn uitnodiging voornamelijk aan het bereiken van de halve finales op het WK, waar Michael Smith na een hoogstaande partij te sterk bleek. Inmiddels heeft Aspinall zijn eerste major-titel al beet, want hij wist eerder deze maand de UK Open op zijn naam te schrijven.

”Ik kon het niet geloven toen ik de oproep kreeg om mee te doen aan de Premier League”, laat Aspinall weten aan de PDC. ”Ik zag dat Gary zich had afgemeld, maar had geen moment gedacht dat ik een kans zou krijgen.”

”Toen ik eenmaal mijn uitnodiging had ontvangen, was ik enorm blij omdat ik een kans krijg om te laten zien wat ik kans. Die mogelijkheid wil ik met beide handen aangrijpen. Eerlijk gezegd had ik liever tegen Michael van Gerwen gespeeld, want hij is de beste darter ter wereld. Maar tegen Smith is ook leuk, zeker na onze halve finale op het WK.”

”Mijn plan is om ervan te genieten en hopelijk wordt het de mooiste partij uit mijn carrière, met enorm veel mensen in de zaal. Ik heb de UK Open gewonnen, maar mijn vorm was daar niet geweldig. Dat moet nu beter, zodat iedereen weet dat ik deze kans in de Premier League verdien.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek