Nathan Aspinall kende donderdagavond een prima debuut op de World Series of Darts. In de eerste ronde van de US Darts Masters versloeg hij Shawn Brenneman met 6-2.

De UK Open-kampioen noteerde een gemiddelde van 98 en wierp onder meer twee 12-darters. In de kwartfinale van de US Darts Masters speelt Aspinall vrijdagavond tegen Rob Cross.

”Ik ben erg blij. Ik heb hiervan genoten”, zei Aspinall afloop. ”Voor de wedstrijd was ik wat nerveus. Maar toen ik eenmaal op het podium stond, voelde het weer vertrouwd. Het was een degelijke wedstrijd.”

Aspinall kende zijn tegenstander Brenneman nog niet. De Canadees was één van de acht Noord-Amerikaanse winnaars van de kwalificatietoernooien. ”Ik had geen enkel idee hoe hij zou spelen”, erkende ‘The Asp’. ”Maar ik speelde solide en wist het duel te winnen. Ik geniet van mijn tijd hier, het is een droom die uitkomt. Ik hoop niet dat deze droom snel eindigt.”

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld, format en het uitzendschema.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek