Voor Nathan Aspinall was het voorbije anderhalf jaar het beste uit zijn carrière. Door de coronacrisis kan hij zijn goede vorm de komende weken echter niet verzilveren. De Engelsman zit echter vooral in met zijn collega-darters.

Aspinall, die in een normaal dartsseizoen amper thuis is, heeft nu veel tijd voor zijn vrouw en twee kinderen (8 en 2 jaar, red.). “We hebben thuis meteen een programma opgesteld waarbij de oudste dochter elke dag twee uur thuisonderwijs krijgt en we daarnaast nog een aantal activiteiten voor hen voorzien. Het is een moeilijke situatie voor hen, zeker nu ze hun vriendjes niet mogen zien”, aldus de 28-jarige Engelsman bij Colossus Bets.

‘The Asp’ beschouwt de ‘lockdown’ ook als een goede test voor zijn relatie. “We hebben plannen om volgend jaar te trouwens, alleen heb we nog geen geschikte trouwzaal gevonden. Deze periode is dus ideaal om te ervaren hoe het is om dag na dag met mekaar samen te leven, normaal ben ik immers veel van huis weg.”

Door zijn goede prestaties het voorbije halfjaar heeft Aspinall financieel een goede reserve kunnen opbouwen. “Ik ben blij met die financiële zekerheid maar maak me vooral zorgen om mijn collega’s, zeker die buiten de top-32 van de wereldranglijst. Voor hen breken moeilijke tijden aan nu veel inkomsten wegvallen. Gelukkig houden de PDC en de PDPA (spelersbond, red.) ons heel goed op de hoogte. Ze zijn momenteel aan het bekijken wat ze kunnen doen voor de spelers. Ik wil daar heel graag bij helpen, zelf was ik anderhalf jaar geleden immers nog in dezelfde positie.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Bram Coenen