Nathan Aspinall hoopt zijn progressie in wereldtop te kunnen voortzetten wanneer hij later deze maand zijn debuut maakt op de World Matchplay.

‘The Asp’ is één van de revelaties van dit seizoen met een halve finale op het WK Darts en twee televisietitels in 2019. Aspinall won vorige week de US Darts Masters door achtereenvolgens Rob Cross, Peter Wright en Michael Smith te verslaan.

De UK Open-kampioen hoopt op lange termijn een vaste plek in de gevestigde orde te bemachtigen. ”Voor het WK was ik nog niemand. Nu leef ik op een wolk”, vertelt Aspinall in gesprek met de PDC.

”Het voelt alsof ik laat zien wat ik waard ben, maar dat is niet makkelijk. Ik werk ontzettend hard en ik wil wereldtop worden. Ik wil dat mijn naam genoemd wordt in één adem met Michael van Gerwen en Gary Anderson.”

Na het winnen van de UK Open mocht de Engelse darter één avond opdraven tijdens de Premier League Darts. Hij verloor toen echter kansloos met 7-2 van Smith. ”Daar was ik erg teleurgesteld over. Ik wilde mezelf op een goede manier laten zien, maar dat heb ik niet gedaan.”

”Gelukkig kreeg ik een tweede kans van de PDC via de World Series. Ik heb er elke minuut van genoten en het is fantastisch dat ik vanuit zo’n sterk deelnemersveld als winnaar naar boven ben gekomen. Gelukkig heb ik iedereen laten zien dat ik geen eendagsvlieg ben.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek