Damon Heta heeft opnieuw een grote naam uit het toernooi geknikkerd tijdens de Brisbane Darts Masters. Na James Wade moest ook Gary Anderson het hoofd buigen voor ‘The Heat’.

Het was een wedstrijd waarin beide spelers heel veel dubbels miste. Heta liet vijftien kansen op de dubbels liggen, terwijl Anderson er liefst 24 miste. Het gemiddelde van de Australiër (92.52) was net iets beter als die van zijn Schotse idool (91.86).

De Oceaniër kwam op een 5-2 en 7-4 voorsprong, maar na vijf gemiste matchdarts keerde Anderson terug tot 7-6. ‘The Flying Scotsman’ verprutste vervolgens drie kansen voor 7-7, waarna Heta met een 65 finish de zege pakte.

De twee Nederlandse deelnemers komen tijdens de laatste twee kwartfinales aan bod. Raymond van Barneveld staat tegenover Rob Cross, de titelverdediger op dit toernooi. Michael van Gerwen kruist de degens met Daryl Gurney.

Beide Nederlanders kunnen elkaar in de halve eindstrijd treffen. De halve finales worden aansluitend op de kwartfinales gespeeld. Na een korte pauze volgt daarna de finale.

Klik hier voor meer informatie over de Brisbane Darts Masters, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema Brisbane Darts Masters 2019

Zaterdag 10 augustus
Kwartfinale

Kyle Anderson (78.42) 0-8 (101.90) Simon Whitlock
Damon Heta (92.52) 8-6 (91.86) Gary Anderson
Rob Cross v Raymond van Barneveld
Daryl Gurney v Michael van Gerwen

Halve finale

Simon Whitlock v Damon Heta
Cross/Van Barneveld v Gurney/Van Gerwen

Finale (rond 15:30 uur)

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek