Damon Heta maakte zaterdagmiddag de sensatie compleet door de Brisbane Darts Masters te winnen ten koste van Rob Cross.

Heta had op weg naar de finale al afgerekend met James Wade, Gary Anderson en Simon Whitlock. Tegen Cross leek zijn droom uiteen te spatten, maar na een comeback en met wat hulp van een stuntelende Cross, werd de Australiër op zijn verjaardag de winnaar van het World Series-toernooi in Brisbane.

”Dit valt met geen pen te beschrijven. Ik ben in dit toernooi gegroeid en heb hier hard voor gewerkt. Gelukkig heeft dat zich uitbetaald op het einde. Ik ben ontzettend blij”, zei Heta na afloop.

”Ik moet mezelf knijpen om het daadwerkelijk te beseffen en heb hier geen woorden voor. Dit is waartoe ik in staat ben en ik heb de wereld laten zien hoe goed ik kan darten. Het is nog mooier dat ik dit heb laten zien in een zaal met Australische fans.”

Heta maakte vervolgens bekend dat hij denkt aan een verhuizing naar het Verenigd Koninkrijk om daar verder aan de weg te timmeren als darter. ”Hopelijk lukt dat snel. En als dat lukt, moeten mensen op hun hoede zijn.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek