Zaterdag wordt het startsein gegeven aan het eerste toernooi op het Aziatische circuit. Een mijlpaal, want de PDC deze tour pas per ingang van dit seizoen opgezet. De top-4 van de Aziatische Tour wordt aan het einde van het seizoen uitgenodigd voor deelname aan het WK Darts 2019.

In totaal wordt er op zes verschillende locaties gespeeld. In elke speelstad worden twee Pro Tour-toernooien afgewerkt. Vijf van de zes locaties zijn al bekend. De Aziatische Tour brengt in ieder geval een bezoek aan Seoul (Zuid-Korea), Macau (China), Kuala Lumpur (Maleisië), Kobe (Japan) en Taiwan.

Per toernooi wordt tienduizend dollar aan prijzengeld verdeeld. De winnaar krijgt 3600 dollar, het bereiken van de laatste 32 levert vooralsnog 70 dollar op. Met het verzamelde prijzengeld wordt vervolgens een ranglijst gevormd. Deze ranking wordt door de PDC gebruikt om wildcards uit te delen voor de World Cup of Darts en de Shanghai Darts Masters.

Het eerste Pro Tour-weekend wordt dus dit weekeinde in Seoul gespeeld. Scheidsrechter Russ Bray is bij de toernooien aanwezig om het evenement te begeleiden. Bekende Aziatische spelers als Paul Lim, Haruki Muramatsu, Royden Lam en Keita Ono mogen aan dit circuit meedoen.

Lam is momenteel de enige speler die in het bezit is van een PDC Tour Card. De darter uit Hong Kong mag in Europa ook aan de Pro- en Euro Tour-toernooien meedoen.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek