Michael Barnard lijkt zich te kunnen gaan opmaken voor een tweede WK-deelname. De Engelsman deed tien jaar geleden tijdens de editie van 2009 voor het eerst mee in het Alexandra Palace.

Een aantal weken geleden maakte de PDC bekend het deelnemersveld voor het WK Darts uit te breiden naar 96 spelers. De winnaar van de Challenge Tour, het tweede niveau bij de PDC, krijgt nu ook een uitnodiging voor deelname aan het wereldkampioenschap. Barnard gaat momenteel ruim aan de leiding op de Challenge Tour Order of Merit.

De 41-jarige darter uit Romford heeft na twaalf van de twintig toernooien 9200 pond aan prijzengeld gesprokkeld. Ter vergelijking; nummer twee Dennis Nilsson heeft ‘slechts’ 3400 pond. Daarnaast kan Barnard zich ook nog via de geschoonde Pro Tour-ranking plaatsen voor het WK. Op deze ranglijst staat hij nu vijftiende, terwijl een plek in de top-32 volstaat.

”Ik was aan het werk toen iemand mij attenteerde op het WK-nieuws”, vertelt Barnard aan The Maximum Darts. Ik kon het amper geloven, in principe heb ik nu al voldoende gedaan om mij te plaatsen voor het WK Darts.”

”Tien jaar geleden heb ik voor het laatst meegedaan aan het wereldkampioenschap. Toen verloor ik in de eerste ronde van Andy Hamilton. Het zou fantastisch zijn om weer mee te doen, dit is het toernooi waar iedereen op jaagt.”

”Mijn doel voor dit seizoen blijft deelname aan het WK. Hopelijk kan ik ook nog een paar Euro Tour-toernooien spelen, dan ga ik sneller richting de top-64 op de wereldranglijst.”

PDC

Foto: PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek