Tien jaar na zijn debuut op het WK Darts heeft Michael Barnard een geslaagde rentree gemaakt in het Alexandra Palace. De Engelsman was een stuk scherper op de dubbels dan zijn opponent Jose de Sousa en won met 3-2 in sets.

Zowel de eerste als de tweede set ging met 3-2 naar Barnard. In set één gooide ‘The Dinosaur’ 71 uit voor setwinst. Vijf legs later verdubbelde hij zijn voorsprong via tops, nadat De Sousa twee setpijlen had gemist.

Na de tweede set sloeg het momentum om. De Sousa, die in de eerste set ook al vier setpijlen had gemist, begon zijn kansen wat beter te benutten. Via een 13-darter pakte hij de derde set, waarna hij vervolgens gelijkmaakte in set vier.

De Sousa trok de lijn door in de beslissende vijfde set en kwam op een 2-1 voorsprong. Barnard maakte knap gelijk met een 13-darter, maar zijn tegenstander uit Portugal mocht de laatste leg beginnen. Deze liet keurig 61 over na twaalf pijlen, maar miste vervolgens zes matchdarts. De Engelsman ontsnapte dus en benutte zelf zijn tweede matchdart op dubbel 16 voor de zege.

Klik hier voor meer informatie over het WK Darts 2019, waaronder het speelschema, format en verdeling van het prijzengeld.

Vrijdag 14 december
Middagsessie (vanaf 13:30 uur)

Michael Barnard (88.08) 3-2 (87.83) Jose De Sousa (R1)
15:25 Alan Tabern v Raymond Smith (R1)
16:30 Paul Nicholson v Kevin Burness (R1)
17:30 Jamie Lewis v Cody Harris (R2)

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek