Raymond van Barneveld had zich vast een heel ander duel voorgesteld tegen Phil Taylor. De 50-jarige Hagenaar had de laatste knock-outwedstrijd tussen de twee rivalen gewonnen, maar woensdagavond ging Van Barneveld er kansloos af tegen ‘The Power’.

Taylor speelde een solide partij, terwijl de vijfvoudig wereldkampioen veel legs weggaf door eigenlijk te veel dubbels te missen. In zes van zijn elf verloren legs miste Van Barneveld pijlen op de dubbels. De eindscore was duidelijk; 11-3 in het voordeel van de Engelsman.

Na afloop van de tachtigste officiële klassieker tussen Taylor en Van Barneveld, sprak een teleurgestelde ‘Barney’ voor de camera’s van RTL 7.

”De eerste drie legs kreeg ik elke keer een pijltje. Dan loop je 3-0 achter, maar maak ik nog netjes 3-2. Na de pauze was het een rommelige leg voor 4-2.”

”Hij mist gewoon niks. Ik analyseer hem wel eens als die tegen andere spelers speelt, overal mist die wel drie pijlen maar het lijkt wel alsof die tegen mij zes pijlen heeft. Alles gaat gewoon uit, dat is zo frustrerend, 11-3 is gewoon een pak slaag.”

”Het is eigenlijk zoals het altijd is. Phil Taylor is een maatje te groot voor Raymond van Barneveld, dat is duidelijk en dat moet ik een plekje geven in mijn leven. Als je gewoon zo gedeklasseerd wordt, dan ben je eigenlijk gewoon iemand die in de dartswereld niks voorstelt.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek