Raymond van Barneveld is het niet eens met de hoge boete die hij heeft gekregen na zijn verlies op de World Grand Prix. De vijfvoudig wereldkampioen kreeg een boete van 3300 euro opgelegd voor spugen en wangedrag in de oefenruimte.

Het spugen kostte ‘Barney’ 2200 euro. Volgens de tuchtcommissie zou Van Barneveld na zijn nederlaag tegen John Henderson naar een camera hebben gespuugd. Volgens de 50-jarige Hagenaar klopt die aanklacht niet, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. ”Aan het eind van de partij heb ik een suikerklontje genomen vanwege mijn diabetes. Wat daar nog van over was, spuugde ik toen uit.”

Van Barneveld werd daarnaast verweten een glas cola te hebben omgegooid in de ingooiruimte en een doosje dartpijlen te hebben weggeschopt. Dat kostte hem 1100 euro. De Nederlandse dartspionier geeft toe dat deze aantijgingen wel kloppen.

”Geen goed gedrag, maar ik was zwaar gefrustreerd. Gary Anderson en Phil Taylor deden niet mee aan dat toernooi en Henderson had Michael van Gerwen al uitgeschakeld. Dus lag de weg voor mij behoorlijk open om dat toernooi eindelijk eens te winnen. En normaal gesproken klop ik Henderson negen van de tien keer, alleen nou net niet op dat moment en daar baalde ik enorm van.”

”Nogmaals: het is niet goed te praten wat ik deed, maar er zit dus wel nuance in. Bij het spugen met dat suikerklontje en ik vind dat die ingooiruimte een privé-ruimte is waar je in alle beslotenheid dingen moet kunnen doen. Dus dat ik dan voor die dingen meer dan drieduizend euro moet betalen, is zuur. Of ik in beroep ga? Nee, ik laat het zo maar zitten. Het is al een tijd geleden en het is ook al van mijn rekening afgeschreven.”

Doe mee aan het Dartsjaarspel 2018!!  Kies 15 darters die voor jou strijden gedurende het hele seizoen. Dit spel heeft een prijzen pot van minimaal 1.500 euro en een 1e prijs van 227 euro!

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek