Phil Taylor doorstond de eerste horde op de World Matchplay relatief eenvoudig. ‘The Power’ versloeg Gerwyn Price met 10-5, nadat Taylor vijf legs op rij wist te winnen na de tweede pauze (5-5).

In de tweede ronde wacht een tegenstander van een heel ander kaliber, namelijk Raymond van Barneveld. De Nederlander won met 10-8 van Joe Cullen.

”Het was een degelijke wedstrijd, maar winnen is het belangrijkste”, vertelde Taylor na afloop van zijn partij. ”Het publiek was fantastisch en het was een lastige partij tegen Gerwyn. Hij is een moeilijke tegenstander om te verslaan.”

”Ik zou dolgraag de titel pakken hier, natuurlijk. Ik ga mijn uiterste best doet en ook genieten. Wanneer ik geniet tijdens het spelen, ben ik nog gevaarlijker omdat ik dan relaxt ben. Ik kan nu een dag vrij nemen en dan mezelf klaar maken voor de tweede ronde, ik word met de wedstrijd beter.”

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek