Raymond van Barneveld doorstond in Joe Cullen een echte test in de eerste ronde van de World Matchplay. ‘Barney’ leek na een 8-3 voorsprong op een gemakkelijke overwinning af te koersen, maar een opleving van de Engelsman maakte het toch nog spannend.

Uiteindelijk wist de vijfvoudig wereldkampioen met een 15-darter in de laatste leg de partij met 10-8 naar zich toe te trekken. Na afloop stond hij de PDC te woord.

”Dat je 8-3 voor staat, betekent niet dat je de wedstrijd gaat winnen. Joe (Cullen red.) speelde wervelend in de laatste paar legs”, keek Van Barneveld terug op zijn partij tegen ‘The Rockstar’.

”Nu kan ik mij focussen op de wedstrijd tegen Phil (Taylor red.), want daar was ik eerst nog niet mee bezig. De afgelopen jaren was ik kwetsbaar op de World Matchplay, dus ik moest er eerst voor zorgen dat ik mijn eerste wedstrijd wist te winnen.”

”Ik ga nu hard aan het werk om mezelf voor te bereiden in de komende twee dagen, want Phil speelt nooit slecht tegen mij. Ik ben beter wanneer ik er echt moet staan”, zo sprak Van Barneveld hoopvol over zijn ontmoeting met de 16-voudig wereldkampioen.

Dartsnieuws.com had ook nog een interview met Van Barneveld. Klik hier om dit gesprek te beluisteren.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek