Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd de finale te bereiken van de German Darts Masters. De vijfvoudig wereldkampioen moest in een spannend duel zijn meerdere erkennen in Peter Wright: 11-9.

Door gemiste darts op dubbels van ‘Barney’ kon Wright de eerste twee legs pakken. Van Barneveld brak echter terug in leg drie nadat Wright dubbel achttien had gemist voor een 156-finish. Via een uitgooi van 120 kwam de Nederlander op gelijke hoogte, en met een rake dubbel tien ging hij zelfs met een 3-2 voorsprong de eerste pauze in.

Het was de Schot die de pauze beter uit kwam door de eerstvolgende twee legs beide te pakken. ‘RvB’ maakte er 4-4 van, waarna beide spelers met sterk spel hun eigen legs wisten te houden en de stand 5-5 werd.

Het duel bleef dicht bij elkaar zitten. Na vier legs met de darts mee brak Van Barneveld met een 121-finish, om vervolgens in de volgende leg dat voordeel weer kwijt te raken. Beide mannen lieten vervolgens hun klasse zien met sterke finishes onder druk. ‘Barney’ liet een 88-finish noteren, maar Wright pakte de 10-9 voorsprong door finishes van 85 en 84.

De uiteindelijke beslissing viel toen de nummer twee van de wereld in de twintigste leg tops liet staan vanaf 210. ‘Snakebite’ faalde vervolgens niet en bereikte de finale, waarin hij het gaat opnemen tegen Phil Taylor of James Wade.

Tags: | | |

Schrijver: Bart Timmer