Michael van Gerwen opteerde in een interview met Live Darts om enkel koppelwedstrijden te spelen op de World Cup of Darts. Raymond van Barneveld is het met hem eens.

”Het toernooi zit goed in elkaar, maar als ik de organisator was zou ik toch een regel aanpassen”, startte de regerend wereldkampioen zijn relaas bij de Engelse dartswebsite.

”Ik zou enkel koppelwedstrijden laten spelen want het is een koppeltoernooi. Er zouden geen singlewedstrijden moeten zijn, maar de keuze is niet aan mij. We moeten ons nu echter richten op het toernooi want we willen graag de titel terug winnen.”

In een reactie op Facebook sluit ‘Barney’ zich aan bij zijn landgenoot. ”Het heeft niks met koppels te maken. Er komen twee teams van heel erg ver, spelen dan twee singles en mogen dan weer naar huis zonder een koppel te hebben gespeeld.”

Helemaal klopt dat niet want sinds vorig jaar spelen alle landen in de eerste ronde enkel een koppelpartij. Dat doet echter niks af aan het feit dat Van Barneveld vindt dat het niks met koppelen te maken heeft.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek