Raymond van Barneveld hoopt donderdag zijn vijftigste verjaardag op te luisteren met een overwinning op Michael van Gerwen. De twee landgenoten treffen elkaar tijdens de twaalfde speelronde van de Premier League Darts.

Koploper Van Gerwen leed dit seizoen nog maar één nederlaag in de prestigieuze dartscompetitie en dit gebeurde tegen Van Barneveld in week acht. Laatstgenoemde hoopt dit kunststukje natuurlijk te herhalen om zijn verjaardag extra glans te geven.

”Het is een speciale verjaardag voor mij en daar wil ik genieten”, vertelde Van Barneveld tegenover de PDC. ”Ik speel tegen Michael, maar niemand kan mijn verjaardag verpesten.”

”Ik ben er zeker van dat ik een hoop berichten en telefoontjes zal ontvangen, maar op een gegeven moment ga ik mezelf voorbereiden voor het duel tegen Michael en ik doe mijn uiterste best om te winnen.”

”Ik heb gewonnen van Michael en Gary (Anderson red.) en een gelijkspel behaald tegen Peter Wright, dus ik heb tot dusver vijf punten gepakt tegen de top drie van de wereldranglijst. Iedereen kan van elkaar winnen en ik kijk uit naar de resterende weken. Ik sta nog steeds in de top vier van het klassement en hopelijk is dat na de vijftiende speelronde nog steeds zo.”

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek