Raymond van Barneveld heeft wederom een zeer spannende wedstrijd overleefd. Na spannende zeges op Corey Cadby en Phil Taylor in beslissende legs, versloeg ‘RVB’ Daryl Gurney met 11-10 voor een finaleplek op de Perth Darts Masters.

Van Barneveld slaagde er in de eerste leg gelijk in om zijn opponent te breken door middel van een 110-finish. Nadat de Nederlander zijn eigen leg wist te houden, kreeg hij gelijk de kans op een dubbele break. Deze kans liet hij echter liggen, en zo kon Gurney zijn eerste leg op het bord zetten via een 75-checkout. De volgende drie legs gingen met de darts mee waardoor de stand 4-2 werd, en in leg zeven kreeg de vijfvoudig wereldkampioen opnieuw de kans om een break te plaatsen. Wederom was deze kans echter niet aan ‘Barney’ besteed, en zo kon de Noord-Ier de schade beperkt houden en slechts met een 4-3 achterstand de pauze in gaan.

Van Barneveld raakte tops voor 5-3, waarna beide mannen kansen misten in de leg van de ander en de stand 6-4 werd. Vervolgens was het ‘Superchin’ die zich in stijl volledig terugvocht in de partij. Een 180 en een 96-finish brachten hem op 6-5, en hij trok de stand gelijk met een fantastische uitworp van 158. Gurney kwam daarna voor het eerst op voorsprong, maar de vijfvoudig wereldkampioen sloeg terug met een 143-finish. Gemiste darts op dubbels van ‘Barney’ in de twee legs die volgden gaven de halve finalist op de World Matchplay echter de kans om op 9-7 te komen, een kans die Gurney maar al te graag pakte. Twee breaks later was de stand 10-8 in het nadeel van ‘RVB’ en had de Noord-Ier nog maar één leg nodig. Van Barneveld tilde zijn niveau echter naar een hoger niveau en forceerde zijn derde beslissende leg van het toernooi. Gurney zette zich na twaalf pijlen op tops, maar miste drie pijlen voor de wedstrijd in de beurt erna. ‘Barney’ liet zijn ervaring spreken en gooide 87 uit in twee pijlen voor een plek in de eindstrijd.

Tags: | |

Schrijver: Bart Timmer