Barrie Bates is al sinds begin deze eeuw actief op het PDC-circuit, maar komt nog steeds nieuwe ervaringen tegen. In gesprek met Live Darts geeft hij aan dat het dartscircuit in de loop der jaren erg is veranderd.

Bates, voormalig World Cup-finalist, won eerder dit jaar zijn PDC Tour Card terug. Net als Glen Durrant slaagde hij daar op de slotdag van de Q-School in. ‘Duzza’ heeft sindsdien de PDC-ranking bestormd, iets wat de Welshman nog niet is gelukt.

Dat is volgens hem vooral te wijten aan het hoge niveau op de tour. ”Het is waanzinnig. Ik ben teruggekomen op het circuit en ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk opnieuw aan het leren ben.”

”Jaren geleden, had je soms nog makkelijke lotingen tijdens toernooien. Dan denk je ‘die kan ik wel hebben’. Zulke spelers heb je niet meer. Het niveau van tegenwoordig is geweldig.”

Een andere Barrie

Ondanks zijn succes op de Q-School is Bates niet helemaal tevreden. Een blessure voorkomt dat hij naar zijn vermogen kan presteren en bovendien mist hij zijn vriend Wes Newton op het dartscircuit.

”Ik was erg teleurgesteld. Wes en ik zijn beste vrienden. We waren samen naar de Q-School gegaan. Ik haalde het, maar Wes niet”, baalt de voormalig WK-kwartfinalist.

”Natuurlijk was ik voor mezelf wel blij dat ik een Tour Card had gewonnen. Ik heb artritis-problemen gehad, maar schrijf me niet af. Volgend jaar zal ik een andere Barrie zijn.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek