Keane Barry kroonde zich zaterdag tot wereldkampioen bij de jeugd in de BDO-bond. De 17-jarige Ier vloerde in de finale de drie jaar jongere Leighton Bennett met 3-0.

Barry, die eerder ook al jeugdwereldkampioen bij de JDC werd, was uiteraard bijzonder tevreden. “Geweldig om deze wereldtitel te winnen. Leighton speelde ook zeer goed maar op de juiste momenten heb ik mijn kansen gepakt. Dat het een goede wedstrijd met een zeer goede tegenstander was doet deze wereldtitel nog meer eer aan.”

De 17-jarige Ier heeft er een druk halfjaar opzitten. “Ik heb bijzonder veel getraind en dan is het altijd leuk om daar de vruchten van te plukken. Er is momenteel bijzonder veel talent bij de jeugd en het niveau is bijzonder hoog, zonder veel training kom je er dus niet.”

Voor Barry is er voorlopig nog geen rust ingepland. “Volgende week ga ik mijn kans op de Q-school van de PDC. Hopelijk kan ik daar mijn Tour Card veroveren maar als dat niet lukt ga ik voluit mijn kans gaan op de Youth en Development Tour.”

Tags:

Author: Bram Coenen