Ondanks bestuurlijke en financiële problemen weigert de British Darts Organisation (BDO) de handdoek in de ring te gooien. De tour gaat in 2020 gewoon verder.

Volgens de Britse bond heeft enkel de Dutch Open besloten om geen BDO-punten meer toe te kennen, zo wordt geschreven in een statement. Bovendien werd bekend dat de International Open terugkeert op de kalender.

”Onze focus is gericht op het veiligstellen van de toekomst van deze organisatie. Ondanks een aantal tegenslagen en lastige beslissingen, zijn we vastbesloten om van de BDO een succes te maken.”

”In de afgelopen jaren hadden we een gebrek aan sponsoren. Echter zijn we nu in gesprek met geïnteresseerde partijen en we zijn ervan overtuigd dat we dit jaar nieuwe sponsors kunnen aankondigen. Dit geeft de BDO de ruimte om te groeien en bovendien kunnen we dan spelers belonen die de tour afgaan.”

De bond heeft op 11 februari een vergadering in Londen met een media-organisatie, de O2 Arena, Eurosport en twee andere bedrijven die betrokken zijn binnen de BDO. Tijdens dat gesprek wordt onder meer gesproken over een nieuw televisietoernooi, dat voorkomt uit de regionale competities in het Verenigd Koninkrijk.

Tags:

Author: Pieter Verbeek