Daags na het winnen van de BDO-wereldtitel weet Wayne Warren nog steeds niet hoeveel prijzengeld hij ontvangt voor zijn prestatie.

De 57-jarige Welshman werd de oudste dartswereldkampioen ooit door landgenoot Jim Williams in de finale met 7-4 te verslaan. Het toernooi werd echter gedomineerd door negativiteit, onder meer door onduidelijkheid over het beschikbare prijzengeld.

”Ik weet nog steeds niet hoeveel prijzengeld ik krijg”, vertelt de Welshe darter aan BBC Radio Wales. ”Het is aan mijn managementteam om te onderhandelen over wat ik ga ontvangen.”

”Er is nog ergens een prijzenpot. Ik heb gehoord dat er nog 150.000 pond beschikbaar is, maar je hoort zoveel verschillende verhalen. Natuurlijk doet het pijn. In het verleden kregen winnaars 100.000 pond, dat is een groot bedrag. Nu moet ik meer demonstraties spelen om wat van dat geld terug te verdienen.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek