BDO-voorzitter Des Jacklin lijkt het niet helemaal eens te zijn met de afvaardiging van de British Darts Organisation naar de Grand Slam of Darts.

Eerder deze maand werd bekend welke acht spelers namens de BDO meedoen aan de Grand Slam of Darts, waaraan PDC- en BDO-spelers deelnemen. De selectie werd aangekondigd na een meeting tussen beide bonden. Naar verluidt zou de PDC het laatste woord hebben over de selectie.

Drievoudig Lakeside-kampioen Glen Durrant, tegenwoordig PDC-speler, behoorde tot de acht namen, evenals dameswereldkampioene Mikuru Suzuki. Ook Lisa Ashton kreeg een uitnodiging, evenals Wesley Harms, Jim Williams, Richard Veenstra, Dave Parletti en Wayne Warren.

In gesprek met The Weekly Dartscast zegt Jacklin dat de bond zonder invloed van de PDC wellicht een andere keuze had gemaakt. ”Ik wil er niet te veel over zeggen”, zo begon de voorman van de dartsbond.

”Het feit is wel dat wanneer de BDO zelf de BDO-spelers had mogen bepalen, de selectie voor de Grand Slam of Darts er anders had uitgezien. Dat is alles wat ik kan zeggen.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek