BDO-voorzitter Des Jacklin is bereid om in gesprek te gaan over het verhogen van het format en prijzengeld van het dames-WK op de Lakeside.

Jacklin heeft na zijn aantreden een aantal baanbrekende veranderingen doorgevoerd binnen de BDO. Spelers kunnen tegenwoordig zonder eventuele straffen een poging wagen om bij de PDC terecht te komen, terwijl de dames toestemming werd gegeven om deel te nemen aan het dameskwalificatietoernooi voor het PDC WK Darts 2019.

Ook binnen de eigen bond had de Engelse voorman succes. Jacklin sloot een driejarige deal met TV-zenders Eurosport en Quest, waardoor de drie BDO-majors op televisie worden uitgezonden tot en met 2021.

Het prijzengeld van de dames op de Lakeside is één van de volgende aandachtspunten. Tijdens het dames-WK was de prijzenpot gevuld met slechts 29.000 pond, terwijl de heren 300.000 pond mochten verdelen. Ook het format bij de vrouwen is veel korter. Zij spelen best of 3 sets tot aan de finale, terwijl er in de eindstrijd drie sets gewonnen moeten worden. Bij de mannen hebben de finalisten zeven sets nodig voor de wereldtitel.

”Ik heb genoten van zowel de hoogtepunten als dieptepunten tijdens Lakeside. Het positieve overstijgt de negatieve punten”, schrijft Jacklin in een open brief op de website van de BDO.

”Ik kan verzekeren dat de kritiekpunten worden onderzocht, vooral betreffend het prijzengeld en format bij de dames. In de komende drie weken heb ik verschillende afspraken, aangezien de locaties voor de komende televisietoernooien veiliggesteld moeten worden.”

”De maand februari wordt één van de belangrijkste maanden van het jaar. Hopelijk kunnen we de beslissingen nemen waardoor we weer in de toonaangevende positie van twintig jaar geleden komen.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Pieter Verbeek