Steve Beaton is voorlopig niet van plan om zijn pijlen aan de wilgen te hangen. De ervaren Engelsman, sinds 1991 te bewonderen op het dartscircuit, geniet nog met volle teugen van de sport.

Waar vele van zijn generatiegenoten de pijlen langzaam opbergen of wegzakken op de wereldranglijst, blijft Beaton goede resultaten neerzetten en zelfs stijgen op de PDC Order of Merit. De 54-jarige Brit is op dit moment de nummer 22 van de wereld, op slechts tweeduizend pond verwijderd van een terugkeer in de top-20.

En de rek is er nog niet uit, zo vertelt de voormalig wereldkampioen aan Live Darts. ”Ik krijg uitbetaald voor iets wat ik leuk vind. Sommige spelers realiseren zich niet in wat voor goede positie we zitten. ”Vroeger, toen ik in 1997 de Lakeside won, was er nog niet veel geld mee gemoeid. De mogelijkheden tegenwoordig zijn ongelofelijk. Ik wou dat ik de klok twintig of dertig jaar terug kon draaien. Ik zou enorm blij zijn als ik het nog paar jaar vol kan houden.”

Eerder deze maand liet Beaton zich weer zien door Gary Anderson uit te schakelen op de UK Open. ‘The Bronzed Adonis’ reikte uiteindelijk tot de kwartfinales, waarin hij werd uitgeschakeld door Michael Smith.

”Ik ben eigenlijk altijd van de partij en doe competitief mee. Helaas lukte het mij niet om nog verder te komen. Smith speelde goed, vooral op zijn finishes. Ik had er korter bovenop moeten zitten, maar Michael liep bij mij weg. Uiteindelijk ben ik blij met hoe dat weekend is verlopen, zei Beaton over zijn prestaties op de UK Open.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek