Steve Beaton deed zaterdag uitstekende zaken met het oog op de World Matchplay. ‘The Bronzed Adonis’ won Players Championship 13 en is daardoor zeker van deelname aan het jaarlijkse toernooi in Blackpool.

De 53-jarige Engelsman won 10,000 pond aan prijzengeld met zijn derde PDC-titel, nadat hij in de finale afrekende met Gary Anderson (6-3). Eerder op de dag boekte Beaton knappe overwinningen op onder meer Dave Chisnall (6-4) en Rob Cross (6-3).

”Ik had mijn zinnen erop vandaag” (zaterdag red.), vertelde Beaton na de gewonnen finale. ”Ik heb vandaag echt goed gespeeld en ben zeer tevreden met deze eindzege.”

”Ik ging vrijdagavond naar bed met het idee dat ik graag op de World Matchplay wil spelen en hopelijk brengt dit mij een heel eind. Iedereen wil winnen, maar wellicht had ik er het meest voor over.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek