Steve Beaton keert zaterdag terug op het podium van de Dutch Darts Masters. De wereldkampioen van 1996 won in de eerste ronde met 6-4 van Alan Norris.

‘The Bronzed Adonis’ moest flink moeite doen om de partij daadwerkelijk te beslissen, want Beaton had zes matchdarts nodig. Ondertussen had Norris overigens vijf kansen voor een rebreak gemist. Via dubbel 4 wist Beaton zijn plek in de tweede ronde te boeken.

Erik Hol kon niet imponeren bij zijn debuut op de Euro Tour. De Nederlander gooide slechts 69 gemiddeld en verloor met 6-0 van Dennis Nilsson uit Zweden.

Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena zijn automatisch toegelaten tot de tweede ronde van de Dutch Darts Masters en komen pas zaterdag voor het eerst in actie. Danny van Trijp en Danny Noppert wisten vrijdagmiddag al de laatste 32 te bereiken.

De Dutch Darts Masters is dit weekend (24-26 mei) via deze live scores te volgen. Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema

Vrijdag 24 mei
Eerste ronde
Avondsessie (vanaf 19:15 uur)

Alan Norris (84.37) 4-6 (88.36) Steve Beaton
Dennis Nilsson (83,50) 6-0 (68.82) Erik Hol
Luke Woodhouse v Mervyn King
Ross Smith v Krzysztof Ratajski
Andy Boulton v Vincent van der Voort
Max Hopp v Nathan Aspinall
Pal Szekely v Raymond van Barneveld
Ritchie Edhouse v Jimmy Hendriks

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek