De BDO heeft alle landenorganisaties, waaronder de NDB, voorzien van belangrijke informatie over de One80 L-Style World Masters 2019.

Het is alweer de 46e editie van de World Masters waar internationale topspelers binnen de categorieën heren, dames, jongens en meisjes zullen strijden voor de titel: ‘World Master’.

One80 L-Style World Masters
De World Masters zal dit jaar worden gehouden van woensdag 23 t/m zondag 27 oktober in de locaties: “Circus Tavern” in Purfleet & “the Civic Hall” in Grays. Het toernooi zal van start gaan met de vloerwedstrijden in de Gray’s Civic Hall waarna de podiumwedstrijden vanaf 25 oktober met de beste 32 heren en beste 8 dames ruim 7 kilometer verderop in de Circus Tavern in Purfleet gespeeld zullen worden. Ook de finale van de jongens en meisjes zal vrijdag 25 oktober op het podium in de Circus Tavern gespeeld worden. Alle wedstrijden tot aan de finale zullen bij de jeugd op donderdag 24 oktober in de Gray’s Civic Hall gespeeld worden.

Alle podiumwedstrijden zullen live uitgezonden worden op Eurosport van vrijdag 25 oktober t/m zondag 27 oktober. Klik hier voor het volledige schema van de World Masters.

Controleer of je aangemeld bent!
Ook dit jaar zijn er weer veel Nederlanders geplaatst voor de World Masters. Maar liefst 54 Nederlanders mogen zich inschrijven voor dit toernooi. Klik hier voor de lijst met gekwalificeerde Nederlanders. Mocht je zelf denken recht te hebben op deelname aan de World Masters maar zie je je naam niet terug op de lijst neem dan z.s.m. contact op met de NDB via: telefoon 030-2081180 of mail .

Als je niet op de lijst van de NDB staat en je wel inschrijft accepteert de BDO je inschrijving niet! Neem dus ook contact met ons op.
Alle spelers krijgen vandaag persoonlijk een mail van de NDB met belangrijke informatie. Mocht je deze mail niet hebben ontvangen, laat dit ons dan ook zeker weten.

Jeugdspelers wordt geadviseerd extra goed op te letten, de BDO heeft namelijk nog geen lijst bekend gemaakt van spelers die het afgelopen seizoen een internationaal open hebben gewonnen. Hierdoor kan het zijn dat je als jeugdspeler een toernooi gewonnen hebt, maar je naam niet op onze lijst staat. Neem dan direct contact op met de NDB. Voor zover we kunnen nagaan hebben we zelf alle jeugdspelers aangemeld, zie hiervoor onze lijst.

BDO World Professional Darts Championship International Play-Offs
Op maandag 28 oktober staan de World Professional play-offs voor de dames en heren op het programma. Spelers die geplaatst zijn voor de One80 L-Style World Masters zijn automatisch ook voor deze play-offs geplaatst. Je dient je hier wel apart voor in te schrijven. De play-offs voor de Youth World Championship zal op donderdag 24 oktober gehouden worden. Alle wedstrijden zullen gespeeld worden in de Grays Civic Hall.

Aanmelden & Inschrijven
De NDB zal de aanmelding verzorgen voor de One80 L-Style World Masters (dames/heren/jeugd), de World Professional play-offs (dames/heren) en Youth World Championship Play-offs (jeugd) bij de BDO. De BDO schrijft voor dat alle spelers zich zelf online moeten inschrijven, klik hier om je direct in te schrijven voor de World Masters en klik hier om je in te schrijven voor de World Pro Play-offs via de BDO website. Jeugdspelers dienen zich in te schijven voor de Youth World Championship Play-offs door hier te klikken.

Let op: alleen spelers die op deze lijst staan, kunnen zich inschrijven. De BDO zal overige inschrijvingen niet verwerken! Meer informatie omtrent de inschrijving kun je vinden in deze documenten: World Masters online entry instructions & World Masters players registration instruction. De inschrijving zal op 11 oktober sluiten. Zorg dat je jouw inschrijving dan volledig hebt afgerond en betaald, anders kan je niet meer deelnemen. Wil je meedoen aan beide toernooien dan dien je je dus apart in te schrijven voor beide toernooien!

Een aantal belangrijke voorwaarden om mee te mogen doen:

  • Je dient lid te zijn van de NDB en dus bij een aangesloten lidorganisatie.
  • Je dient speelgerechtigd te zijn voor de BDO en mag niet in het bezit zijn van een PDC tourcard.
  • Je dient in te stemmen c.q. te voldoen aan: The player’s agreement to be bound by and comply with the following provisions of the BDO Authorised Handbook, copies of which have been provided to the player: the Eligibility Rule, the Disciplinary Code, the Anti-Doping Policy, the BDO Playing Rules, including the Player’s Dress Code and the Rules/Procedures laid down in the tournament programme.
  • Deelnemers bij de dames en heren zijn verplicht bij toernooiwinst deel te nemen aan de ‘BDO World Professional Darts Championship 2020’ waarvoor een overeenkomst getekend moet worden met de BDO.
  • Jeugdspelers moeten 17 jaar of jonger zijn op zondag 27 oktober 2019.
  • Voor deelname aan het seniorentoernooi moet je op woensdag 23 oktober 2019 18 jaar of ouder zijn.
  • Voor jeugdspelers is het uiteraard verboden om tijdens het toernooi alcohol te nuttigen.
  • Kledingreglement: conform BDO dress code.
  • Tijdens wedstrijden en in de ‘playing area’ is het verboden om te drinken. Uiteraard is het verboden om te roken in de speelgelegenheid.
  • Zowel het BDO wedstrijdreglementBDO World Masters reglement als het BDO dopingreglement zijn van toepassing.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek