België behoort op de finaledag van de World Cup of Darts nog steeds tot de kanshebbers voor de titel. Voor de achtste keer op rij bereikten de Rode Duivels de laatste acht op dit toernooi.

Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh zorgden zaterdag voor de uitschakeling van het gastland Duitsland. De Belgische darters hadden aan twee singles genoeg om Martin Schindler en Max Hopp achterover te drukken.

Huybrechts overleefde matchdarts tegen Schindler alvorens ‘The Hurricane’ de partij met 4-3 won. Van den Bergh kende een makkie tegen Hopp, die slechts 76 gemiddeld gooide.

”Dat ging makkelijker dan verwacht. Ik dacht dat Max veel beter zou spelen. Maar ik ben blij dat we door zijn”, zei Van den Bergh na afloop. De Belgen spelen zondagmiddag in de kwartfinale tegen Gary Anderson en Peter Wright uit Schotland.

”Het maakt ons niet uit tegen wie wij spelen. We houden ons enkel bezig met ons zelf en geloven in elkaar. Dat is hoe wij van Duitsland hebben gewonnen en die denkwijze houden wij vast.

Bekijk hier ons toernooicenter voor de World Cup of Darts. In het toernooicenter is informatie te vinden over de loting, verdeling van het prijzengeld, het format en TV-uitzendschema. Klik hier voor de link naar het scorecenter om alle tussenstanden live te volgen.

Stefan Strassenburg/PDC Europe

Foto: Stefan Strassenburg/PDC Europe

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek